Search Engine Advertising

Naast het optimaliseren van uw website (SEO) om een zo goed mogelijke positie binnen de zoekmachines te behalen, is het ook mogelijk om te adverteren. Dit adverteren heet Search Engine Advertising (SEA) en is een zeer effectieve manier om de bezoekersaantallen op uw website te verhogen. De advertenties worden geplaatst onder gesponsorde links of advertenties. Deze zijn zichtbaar onder, boven of naast de organische (niet-betaalde) zoekresultaten. Een combinatie van SEO en SEA zorgt voor een prominente aanwezigheid in de zoekmachines.

Alleen betalen voor bezoekers

Door middel van SEA kunt u een advertentie laten vertonen voor de door u gewenste zoekwoorden. Dit betekent dat wanneer een gebruiker zoekt op een woord of een woordgroep die gekoppeld is aan uw advertentie, deze advertentie vertoond zal worden. Het mooie van SEA is dat u alleen betaalt, zodra er op uw advertentie geklikt wordt. U betaald dus niet voor het vertonen van uw advertentie. Hierdoor levert het advertentiebudget u gegarandeerd bezoekers op uw website op.

Zeer gericht adverteren

SEA maakt het ook mogelijk om uw advertenties te richten op specifieke locaties. Dit zorgt ervoor dat uw advertentie alleen vertoond wordt op de plaatsen waar uw doelgroep zich bevindt.

JME Communicatie kan u helpen op het gebied van SEA, door o.a.:

  • campagne opzet
  • campagne management
  • campagne optimalisatie

Campagne opzet

JME communicatie zal samen met u bepalen welk doel u wilt behalen met de campagne en op welke zoekwoorden u wilt adverteren. Vervolgens zal JME Communicatie een opzet creëren, waarin de gewenste zoekwoorden gegroepeerd worden in advertentiegroepen met bijbehorende advertentieteksten. Vervolgens zullen deze gegevens worden ingevoerd in Google Adwords, het advertentieprogramma van Google.

Campagne management

Zodra de advertentiecampagne online staat, is het van belang dat deze continu bijgestuurd en geoptimaliseerd wordt. JME Communicatie zal de campagne wekelijks analyseren en optimaliseren. Aan het einde van iedere maand ontvangt u een uitgebreide rapportage over de campagneresultaten.

Campagne optimalisatie

Heeft u al een bestaande advertentiecampagne in Google AdWords, maar bent u niet tevreden over de resultaten? JME Communicatie kan een analyse uitvoeren op uw campagne en deze vervolgens optimaliseren. Het is aan te raden om, na de optimalisatie van uw website, ook gebruik te maken van campagne management. Op deze manier blijft uw campagne geoptimaliseerd en behaalt u het maximale uit uw advertentiebudget.

MEER INFORMATIE OVER SEA

Wilt u adverteren op zoekmachines om het bereik van uw website te vergroten en het bezoekersaantal te verhogen? Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden