Search Engine Optimization

Zoekmachines zijn continu in ontwikkeling. Het belangrijkste doel van een zoekmachine is om het meeste relevante antwoord te geven op een zoekopdracht van een gebruiker. De formule die bepaalt welke webpagina’s het beste aansluiten op deze zoekopdracht wordt continu verder ontwikkeld. 

Met Search Engine Optimization (SEO), oftewel zoekmachine optimalisatie, wordt uw website geoptimaliseerd zodat deze optimaal vindbaar is door de zoekmachines. Om ervoor te zorgen dat uw website ook goed vindbaar blijft, is het van belang dat deze website goed onderhouden wordt.

JME Communicatie kan u helpen op het gebied van SEO, door o.a.:

  • zoekwoordenonderzoek
  • SEO copywriting
  • implementatie
  • SEO adviesrapport

Zoekwoordenonderzoek

Een zoekmachine scant uw website onder andere op gebruikte woorden en vergelijkt deze met de zoekopdracht van de gebruiker. Het is dus belangrijk dat uw teksten bestaan uit zoekwoorden waar veel op gezocht wordt. JME Communicatie kan op basis van de teksten op uw website een zoekwoordenonderzoek uitvoeren, om in kaart te brengen welke zoekwoorden voor u het meest relevant zijn om te gebruiken.

Het is belangrijk dat dit zoekwoordenonderzoek regelmatig wordt herhaald, aangezien het aantal zoekopdrachten naar een zoekwoord continu verandert. Een zoekwoordenonderzoek aanvragen.

SEO Copywriting

Het is belangrijk dat de teksten op uw website aansprekend zijn voor de bezoekers en bijdragen aan het doel van de website, bijvoorbeeld het verschaffen van informatie, of het behalen van conversies. Onder conversies kan verstaan worden: het invullen van een contactformulier of het inschrijven voor een nieuwsbrief. JME Communicatie kan u helpen om uw teksten geschikt c.q. aansprekend te maken voor uw doelgroep en deze te optimaliseren door te voorzien van een SEO vriendelijke opmaak. Een zoekwoordenonderzoek gaat hier vaak aan vooraf.

De teksten op een website zullen regelmatig herzien moeten worden en op basis van een zoekwoordenonderzoek herschreven worden.

Implementatie

Nadat teksten gecreëerd en geoptimaliseerd zijn, zullen deze geïmplementeerd moeten worden in uw huidige website. Dit is onder voorbehoud van een aantal zaken, zoals toegang tot het systeem en de werking van het systeem. Eventueel kan JME Communicatie een gesprekspartner vormen in de communicatie naar de webdeveloper van uw website.

SEO adviesrapport

Wilt u een advies over hoe u uw website kunt verbeteren, zodat deze optimaal vindbaar is in de zoekmachines? JME Communicatie kan een SEO adviesrapport opstellen voor uw website. Dit adviesrapport bestaat uit:

  • zoekwoordenonderzoek
  • analyse en verbetervoorstel voor de websitestructuur
  • advies voor tekstoptimalisatie

MEER INFORMATIE OVER SEO

Wilt u uw website optimaliseren, zodat u goed vindbaar bent voor potentiële klanten? Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.